Pravidla fóra Pravidla podpisové politiky Pravidla uploadu Lišta pravidel Hodnocení uživatelů Heslování archivu Vkládání obrázku


Statistiky uživatele: Statistiky fóra:
Vítejte na ForumNO uživateli  Anonymní NEJSTE PŘIHLÁŠEN!! Celkem příspěvků: 167192
Registrován: - Čeká na vás: 0 nových zpráv Celkem témat: 25590
Poslední návštěva:  - Hodnost:  - Celkem členů: 35635
Varování:  - ID uživatele:  - Nejnovějším uživatelem je premda.sedlacek
Celkem příspěvků:  - Registrovat
Reputace:  -

Sledujte nás na FaceBooku!Sledujte nás na Twitteru!    Staň se naším mecenášem - více info
Právě je 20 lis 2018, 16:27


Bookmark and Share



   [ Příspěvků: 15 ] 
 Dosbox v0.72 [11.8.2010] 
Autor Zpráva
Pokročilý
Pokročilý
Registrován: 12 úno 2010, 15:47
Příspěvky: 124
Model telefonu: Samsung Galaxy S II
Reputace: 12
Příspěvek Dosbox v0.72 [11.8.2010]
Dosbox pre s60. Je to v podstate 3td verzia ale všetko som nastavil aby správne fungovala na s60v5.

Prvý screen je tmavý ale v skutočnosti to také nieje. To je chyba programu ktorý som použil na vytvorenie screenu.

Obrázek Obrázek Obrázek

www.dosbox.com píše:
DOSBox je DOS-ový emulátor ktorý používa SDL knižnicu ktorá robí z DOSBox-u ľahko prenesitelný na rozdielne platformy. DOSBox bol už prenesený na veľa rozličných platforiem ako je Windows, BeOS, Linux, MacOS X...

S pomocou DOSBoxu sa môžete vrátiť k starým dobrým dňom a spustiť veľa klasických starých hier ktoré nieje možné spustiť na nových počítačoch.

DOSBox je úplne zadarmo a s otvoreným zdrojovým kódom.


Návod na inštaláciu:

1. Nainštalujte všetky aplíkácie zo zložky "aplikacie" v balíku (ja som inštaloval na disk E). RAMblow.sis inštalovať nemusíte, ale pokiaľ budete potrebovať zväčšiť voľnú RAM tak sa zíde :wink: .
2. Nakopírujte zložku "Data" do rootu disku E

Nepodarilo sa mi spustiť Windows 3.1 a 95/98 pod tým istým konfiguračným súborom a preto budete musieť použiť rozličné. Aj keď mne Windows 3.1 nefungoval správne a nieje pre mňa podstatný, pokiaľ ho budete chcieť spustiť tak konfiguračný súbor nájdete v "telefony s qwerty\W3.1 dosbox" alebo "touch telefony\W3.1 dosbox" (požite podľa toho, či máte qwerty klávesnicu alebo nie).

3.1 Pokiaľ máte dotykový telefón bez klávesnice, nainštalujte WFvirtualKeyboard_0.9.4.mod.sis z priečinka "touch telefony" a súbory vkobitmap.bmp a virtkeybmap.txt prekopírujte do e:\Data a taktiež dosbox.conf z priečinka "touch telefony\W9x dosbox" do e:\Data

3.2 Pokiaľ máte dotykový telefón s klávesnicou, prekopírujte premapper.txt do e:\Data a taktiež dosbox.conf z priečinka "touch telefony\W9x dosbox" do e:\Data

4. Spustite DOSBox (pri telefónoch bez klávesnice aj s virtuálnou klávesnicou).

Ovládanie:

- na bežnej qwerty klávesnici nieje možné žiadnym spôsobom písať čisla.
- klávesnica má 2 módy, 1. na písanie 2. na pohyb mišou. Prepínanie mezdi nimi je možné zeleným tlačítkom :greentel: .

V tejto verzií sú menšie problémy ktoré su pri verzií 0.73 vyladené. Na verzií 0.73 sa mi ale nepodarilo spustiť Windows 95/98 preto ju sem nedávam.

Stiahnite tu:

http://www.edisk.cz/stahni/62499/dosbox_0.72_1daemon1.zip_170.21MB.html

edit// Balík ma po rozbalení 477.7 MB.

Heslo:
Je napísane v pravidlách.


Naposledy upravil loqan dne 16 led 2011, 20:43, celkově upraveno 1

upraven nadpis



11 srp 2010, 13:41
Profil
Začátečník
Začátečník
Registrován: 14 črc 2010, 01:30
Příspěvky: 2
Model telefonu: Nokia 5230+8GB micro SD
Reputace: 0
Příspěvek Re: Dosbox 0.72
je potreba hack?


12 srp 2010, 13:58
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Registrován: 12 úno 2010, 15:47
Příspěvky: 124
Model telefonu: Samsung Galaxy S II
Reputace: 12
Příspěvek Re: Dosbox 0.72
Este davnejsie na E66 nehecknutej mi nesli bez hacku nainstalovat vsetky podporne aplikacie (ktore su tu rovnake) a kvoli tomu dosbox nesiel cize ano treba. ale za pokus nic nedas ;) .

//edit: este doplnim ze tento dobox som skusal na N97 mini hacked fw v.12 s volnou RAM 50-55 MB


12 srp 2010, 14:50
Profil
Začátečník
Začátečník
Registrován: 03 lis 2008, 18:05
Příspěvky: 12
Model telefonu: Samsung Galaxy S
Heslo k uploadům: Mortis.ForumNO.net
Reputace: 0
Příspěvek Re: Dosbox 0.72
Prosil bych pro reupload :)


Nokia 5110 -> Nokia 3315 -> Nokia 6310i -> Siemens MC60 -> Siemens CX70 -> Siemens CX75 -> Motorola T192 -> Nokia 6080 -> Siemens M55 -> Siemens M65 -> SE K750i -> Nokia N70 -> SE Vivaz Pro

A proc jsem mel po CX75 takovou "sunku"? Pri patchovani systemu jsem si na mobil omylem vylil kafe :D chybami se clovek uci ;)


11 pro 2010, 23:12
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pokročilý
Pokročilý
Registrován: 12 úno 2010, 15:47
Příspěvky: 124
Model telefonu: Samsung Galaxy S II
Reputace: 12
Příspěvek Re: Dosbox 0.72
Mortis:

Bohuzial ten balik uz nemam ale spravil som ti novy:
http://www.edisk.sk/stahni/26422/dosbox_1daemon1.zip_2.75MB.html

A je lepsi. Su v nom nove verzie podpornych aplikacii aj novsi dosbox. Bohuzial je iba pre uzivatelov vivaz pro. (Ak sa nemylim, ty vivaz pro mas).
Vivaz pro ma totiz ovela viac volnej ram ako nasie smejdi nokie na ktorych som spustil tento dosbox maximalne s memsize 11.

Mal by ti fungovat, ale bohuzial to odskusane nemam.
postup:
1. nainstaluj vsetko zo zlozky "podporne" a tiez samotny dosbox v zlozke "aplikacia". Vsetky podporne aplikacie ti bez hacku skoro urcite nainstalovat nepojdu takze je potrebny hack. Certifikat ti nepomoze. Ale vyskusat mozes, zato nic nedas.
2. obydva subory v zlozke "konfiguracne subory" presun do E:\data. Musi to byt presne takato cesta.
3. Vytvor zlozku s nazvom "dos" v E:\data.
4. stiahni windows 95 tu:
http://www.sendspace.com/file/nw3j6t

5. cely obsah archivu co si stiahol v bode 4. prekopiruj do E:\data\dos. Cize to bude vyzerat nejako takto:
e:\data\dos\win95\W95.img
6. Mozes spustit dosbox. Nastavil som ho tak , aby sa ti hned po spusteni dosboxu zapol windows 95.

Ak nechces automaticke bootovanie windowsu 95, otvor subor E:\data\dosbox.conf a riadky uplne dole:
mount e e:\data\dos\win95
s60map e:/data/premapper.txt
e:
imgmount c "W95.img"
boot -l c

zmen na:
mount e e:\data\dos
s60map e:/data/premapper.txt
e:


Ked to spravis, vzdy po spusteni dosboxu sa budes nachadzat v priecinku e:\data\dos. Vsetky aplikacie , ktore chces spustat cez dosbox si ukladaj do tohoto priecinku. Potom by mali ist spustit hned ako napises ich nazov, alebo to uz neviem presne ako je ale sa s tym mozes pohrat.

Ak by si nemal s tym ziadne problemy, mozes v spominanom E:\data\dosbox.conf najst riadok:
memsize=16

a zmenit ho na:
memsize=24


cim vymedzis pre dosbox viac pamete ram a budes si moct byt isty ze vsetko bude mat zdy dostatok ramky.

Dufam ze ti to bude fungovat. Skoda ze som si aj ja nekupil vivaz pro :cry: .

-- 12.12.10 21:10 --

Ten dosbox je naozaj zvlastny. Ja by som skor povedal, ze telefon ani nema malo RAM-ky ale OS ma asi nejaky limit, kolko RAM pamete maximalne prideli 1 aplikacii, aby bol zaisteny spravny chod systemu. tzn. moznost minimalizovania aplikacii a dostatok volnej RAM pre OS. Sprava sa to totizto velmi zvlastne:

Pokial nastavim memsize=8 (cize pre chod aplikacii v dosboxe vyclenim 8 MB), dosbox sa spusti, spusti sa aj windows 95 ale windows vypise, ze mam malo volnej ram a musi sa zavriet (to dava zmysel lebo win95 potrebuje co som pozeral minimalne 16 mb, najlepsie 24).

Pokial ale nastavim memsize=11, dosbox sa spusti, aj windows95 lenze uz nevypise hlasku o nedostatku ram, ale proste program spadne. Z toho my vypliva, ze windows sa pokusa nastartovat ale hned ako uz prekroci nejaky limit, OS zavrie dosbox.

pokial dam memsize viac nez 11, dosbox ani neotvori.

A cela sranda je v tom, ze ked nastavim memsize=8, dosbox minimalizujem, tak stale mam volnej ram 20MB !

Ak by niekto vedel o co tu ide tak prosim napiste, dost ma to zaujima.


12 pro 2010, 14:59
Profil
Začátečník
Začátečník
Registrován: 03 lis 2008, 18:05
Příspěvky: 12
Model telefonu: Samsung Galaxy S
Heslo k uploadům: Mortis.ForumNO.net
Reputace: 0
Příspěvek Re: Dosbox 0.72
Diky moc :) jdu to sosnout a hnedka vyzkouset, snad to pujde :) no s tim, ze by jsis koupil sony vivaz pro... podle me jsou tam problemy s hackem, ja jsem se dival a trosku se bojim jit do hacku telefonu protoze u nejjednodussi moznosti jak to hacknout pres HelloOX2 a tam neni vivaz proé podporovan, urcite jde hacknout i jinym zpusobem ale toho se trosku bojim, prece jenom mam ho mesic a predtim jsem byl zvykly na N70 kde se dalo instalovat cokoliv bez certifikace a myslim, ze hack jsem na nic nepotreboval protoze vsechno co jsem chtel jsem do toho narval i kdyz si stezoval vsechno proslo a slapalo to jak hodinky :)


Nokia 5110 -> Nokia 3315 -> Nokia 6310i -> Siemens MC60 -> Siemens CX70 -> Siemens CX75 -> Motorola T192 -> Nokia 6080 -> Siemens M55 -> Siemens M65 -> SE K750i -> Nokia N70 -> SE Vivaz Pro

A proc jsem mel po CX75 takovou "sunku"? Pri patchovani systemu jsem si na mobil omylem vylil kafe :D chybami se clovek uci ;)


13 pro 2010, 11:55
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pokročilý
Pokročilý
Registrován: 12 úno 2010, 15:47
Příspěvky: 124
Model telefonu: Samsung Galaxy S II
Reputace: 12
Příspěvek Re: Dosbox 0.72
No bacha. Pochybujem ze ti pojde dosbox ak nemas hack lebo ho budes pravdepodobne potrebovat pri instalacii podpornych aplikacii z balika. Ak sa da vivaz hacknut metodou PHNT, tak sa nicoho nemusis bat. staci ak mas nejaky detailny pekny navod a nieje problem. Alebo niekoho kto sa v tom vyzna a bude ta viest. vtedy nemas co pokazit ak budes samozrejme robit vsetko co je v tom navode.

Daj potom vediet. Ja sa teraz pokusam na mojom phone rozbehat win95, napisal som aj na vela for, hlavne anglicke fora ale zatial mi nikde neodpisali :( . Este skusim nejake modifikovane verzie winu atd. Skoda ze sa neda otvorit mobil a vymenit procesor a ramku :D .


13 pro 2010, 13:12
Profil
Začátečník
Začátečník
Registrován: 03 lis 2008, 18:05
Příspěvky: 12
Model telefonu: Samsung Galaxy S
Heslo k uploadům: Mortis.ForumNO.net
Reputace: 0
Příspěvek Re: Dosbox 0.72
No tak nic :( DOSBox a vsechno ostatni tam mam a nejde... nechce, zpustim ho tak chvilicku seda obrazovka pak cerna a pak se zase objevim ve slozce aplikace kde cumim na nefungujici ikonku DOSBoxu, nevadi, aji tak diky, vyzkousel jsem to a nefunguje, az se mi povede hacknout telefon tak to pak snad pujde :) takze i tak diky ;)


Nokia 5110 -> Nokia 3315 -> Nokia 6310i -> Siemens MC60 -> Siemens CX70 -> Siemens CX75 -> Motorola T192 -> Nokia 6080 -> Siemens M55 -> Siemens M65 -> SE K750i -> Nokia N70 -> SE Vivaz Pro

A proc jsem mel po CX75 takovou "sunku"? Pri patchovani systemu jsem si na mobil omylem vylil kafe :D chybami se clovek uci ;)


13 pro 2010, 17:10
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pokročilý
Pokročilý
Registrován: 12 úno 2010, 15:47
Příspěvky: 124
Model telefonu: Samsung Galaxy S II
Reputace: 12
Příspěvek Re: Dosbox 0.72
mortis:

Este nic nieje stratene. su 2 moznosti preco to nejde:

1. Nemas nainstalovane vsetky aplikacie zo zlozky podporne, bez nich to nejde

2. problem s RAM. Ten isty problem co mam ja. Volna RAM sice je, ale predpokladam ze OS nechce tolko ram pre program uvolnit.
riesenie:
otvor v telefone subor:
E:\data\dosbox.conf

najdi riadok:
memsize=16

zmen na:
memsize=8

a dalej riadky uplne dolu:
mount e e:\data\dos\win95
s60map e:/data/premapper.txt
e:
imgmount c "W95.img"
boot -l c

zmen na:
mount e e:\data\dos
s60map e:/data/premapper.txt
e:


Potom by mal dosbox slapat. Lenze nepojde windows 95/98. To sa aktualne ale pokusam napravit takze mozno ho este prinesiem.
Taktiez si skontroluj, ci si dal urcite vsetky veci na disk s oznacenim E (oznacenie by malo byt viditelne po otvoreni spravcu suborov v mobile ak nahodou nevies).

A tiez napis kolko mas volnej ram, len tak aby som sa vedel zorientovat. Ak potrebujes program na meranie RAM, ja pouzivam napriklad toto:
http://www.edisk.sk/stahni/50388/CPUMonitor_1.10.zip_46.15KB.html

je to asi neocertifikovane. Je to primitivny a sikovny program.


13 pro 2010, 17:59
Profil
Začátečník
Začátečník
Registrován: 03 lis 2008, 18:05
Příspěvky: 12
Model telefonu: Samsung Galaxy S
Heslo k uploadům: Mortis.ForumNO.net
Reputace: 0
Příspěvek Re: Dosbox 0.72
Ramku mam myslim 128MB myslim, ze to bude asi jeste pips.sis a rga.sis - tyhle 2 sjem nasel ze nejsou nainstnute v manazeru aplikaci (mam hromadny instalator, takze proto) a celkem me uz to irituje, asi si ten hack mobilu udelam a pak to snad bude fachat...


Nokia 5110 -> Nokia 3315 -> Nokia 6310i -> Siemens MC60 -> Siemens CX70 -> Siemens CX75 -> Motorola T192 -> Nokia 6080 -> Siemens M55 -> Siemens M65 -> SE K750i -> Nokia N70 -> SE Vivaz Pro

A proc jsem mel po CX75 takovou "sunku"? Pri patchovani systemu jsem si na mobil omylem vylil kafe :D chybami se clovek uci ;)


13 pro 2010, 20:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pokročilý
Pokročilý
Registrován: 12 úno 2010, 15:47
Příspěvky: 124
Model telefonu: Samsung Galaxy S II
Reputace: 12
Příspěvek Re: Dosbox 0.72
128MB, to pises volnu ram ? celkovo mas 256 ale podstatna je ta volna. Ak ich mas v manazere aplikacii tak to nebude tym ze ti chybaju tieto apps. Je to jednoduche. Pokial si nainstaloval setky apps a navod spravil spravne, je jasne ze to je kvoli RAM. Ty mozes mat volnej RAM dostatok, lenze OS nebude chciet tolko vyclenit pre app a prave tento problem aktualne riesim a pravdpodobne uz aj viem ako ho vyriesit.

Ak by som na nieco prisiel, napisem. Ale kazdopadne hacknut fon ti odporucam. V tomto pripade to ale nebude kvoli hacku podla toho co pises.

//a zatial kym to vyriesim mozes spravit ten navod z mojho minuleho prispevku, budes mat aspon zatial dosbox bez win95


14 pro 2010, 17:01
Profil
Začátečník
Začátečník
Registrován: 03 lis 2008, 18:05
Příspěvky: 12
Model telefonu: Samsung Galaxy S
Heslo k uploadům: Mortis.ForumNO.net
Reputace: 0
Příspěvek Re: Dosbox 0.72
takze telefon je hacknuty ale na info se me neptejte :D pomahal mi s tim kamos :D mno ale zkousel jsem instalovat necertifikovane app a je v pohode, ty pips.sis a rga.sis mam hotove a win 95 rozjedu ale mas pravdu po chvilce spadnou s tim ze nemaj dostatek ramky, ramku mam 128 volnou a celkovou mam 256 hledam nekde neco s tim aby OS mohl darovat pameti kolik chtel a nebo aby do app narval vice ram a nevadilo mu to, kazdopadne taky hledam a kdybych neco nasel ozvu se :)


Nokia 5110 -> Nokia 3315 -> Nokia 6310i -> Siemens MC60 -> Siemens CX70 -> Siemens CX75 -> Motorola T192 -> Nokia 6080 -> Siemens M55 -> Siemens M65 -> SE K750i -> Nokia N70 -> SE Vivaz Pro

A proc jsem mel po CX75 takovou "sunku"? Pri patchovani systemu jsem si na mobil omylem vylil kafe :D chybami se clovek uci ;)


17 pro 2010, 10:52
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pokročilý
Pokročilý
Registrován: 12 úno 2010, 15:47
Příspěvky: 124
Model telefonu: Samsung Galaxy S II
Reputace: 12
Příspěvek Re: Dosbox 0.72
OK, skvele aspon niesom sam kto sa o to zaujima.

Napisem ti kde som sa zatial dostal mozno ti to pomoze:

Nasiel som program "low memory tester", cracknuty, verzia 2.33 ale nejde nainstalovat pretoze asi je to program este pre stary symbian 8. Ak by fungoval ten program by skvele riesil nas problem, je presne nato urceny. Takze tohoto sa nechytaj.

Dalsia moznost je nastavit dosbox ako systemovu aplikaciu, potom padat nebude, pretoze OS nezhadzuje systemove apps. Docital som sa, ze by to mala dokazat aplikacia "JBAK TaskMan", lenze tu funkciu som v nej zatial nenasiel ale este som ho poriadne neprebehol. Na oficialnej stranke sa da stiahnut zadarmo, a dokonca ti nastavi sam automaticky slovencinu. Lenze to je zle pretoze sa to neda prepnut na iny jazyk a tie preklady su otrasne, a navise vela koloniek ti vypise iba "no item" pretoze niesu prelozene. Prave teraz som stiahol verziu, ktoru prelozil uzivatel jedneho fora, mala by byt prelozena dobre a zaroven by to mala byt najnovsia verzia. prave ju idem otestovat, tu som ti ju nahral:

http://www.edisk.sk/stahni/58670/JbakTaskMan_sk.zip_179.31KB.html


Mozes skusat. Ak to rozbehas na tvojom fone, mohlo by to byt s tvojim procakom naozaj spicka. Pri hrstke optimizmu by sme mohli dufat ze by si tam rozbehal celkom slusne hru "The Neverhood" ktora ide cez windows 95 a je to podla mna najlepsia hra aka kedy bola. Ostatne hry maju od nej poriadne daleko.


17 pro 2010, 13:34
Profil
Začátečník
Začátečník
Registrován: 03 lis 2008, 18:05
Příspěvky: 12
Model telefonu: Samsung Galaxy S
Heslo k uploadům: Mortis.ForumNO.net
Reputace: 0
Příspěvek Re: Dosbox 0.72
Hej s tim taskmanem, je to spatny, ja jsem nikde nenasel verzi pro S60v5, aspon teda ne prelozenou a nebo bez viru a nebo aby mi proste fungovala :D ani pitoma dioda (blesk) mi nejd zapnout jinde nez ve fotaku, je to mozna tim ze SE je proste neco jineho nez Nokia, taskmana, ktery mi tam sel byl z verze symbianu 3 a ten se nedal ovladat pres dotyk a nektere klavesy vubec nechtel poslouchat... Neverhooda jsem hral, opravdu dobra hra a dohral jsem bez navodu


Nokia 5110 -> Nokia 3315 -> Nokia 6310i -> Siemens MC60 -> Siemens CX70 -> Siemens CX75 -> Motorola T192 -> Nokia 6080 -> Siemens M55 -> Siemens M65 -> SE K750i -> Nokia N70 -> SE Vivaz Pro

A proc jsem mel po CX75 takovou "sunku"? Pri patchovani systemu jsem si na mobil omylem vylil kafe :D chybami se clovek uci ;)


22 pro 2010, 12:25
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pokročilý
Pokročilý
Registrován: 12 úno 2010, 15:47
Příspěvky: 124
Model telefonu: Samsung Galaxy S II
Reputace: 12
Příspěvek Re: Dosbox 0.72
Poriadne si precitaj moj prispevok pred tym co si pisal ty :D .

Upoval som ti tam taskmana schvalne aby si ho nemal problem zohnat lebo na oficialnej stranke sice je na s60v5, ale zle prelozeny. Ten co som ti tu upol ja je v poriadku prelozeny a najnovsia verzia. A mne na N97 mini funguje. Lenze je to zbytocne. To, ze sa cez to da nastavit hocijaka app ako systemova je zla informacia, pisal mi to jeden uzivatel isteho fora ktory sa ale pomylil.

Nejak sa to ale dat musi. Pisal som na vela for, niekde je moja tema prezreta trebars vyse 500x ale nikde ziadna odpoved. Myslim ze asi nato nijaka aplikacia nebude lebo uz by som snad o nej vedel. Nejak sa to ale urcite da. Minimalne keby kolijocoo (tvorca portu dosboxu na s60) vytvoril verziu ktora pracuje ako systemova. Taku funkciu niektore aplikacie maju. Napriklad X-Plore. takze sa to urcite da. Velka skoda ze to tam nespravil.

Mozno niekto kto sa velmi dobre rozumie do FW cooking-u by vedel ake vlastnosti ma systemova aplikacia a podla toho by ju mohlo byt mozne nejak upravit. Do tychto veci sa ludia asi nesparaju takze tazko niekde hladat radu.


22 pro 2010, 16:17
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
   [ Příspěvků: 15 ] 
Bookmark and Share


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru



Registrovat FAQ Hledat Přihlásit se
cron


Prohlášení a kontakt:


Každý uživatel nese odpovědnost za své příspěvky!

V případě technických problémů, nebo jiných problémů s fórem kontaktujte tyto administrátory:
R@ptor: raptor@forumno.net, Jeryk: jeryk@forumno.net